Džumhur razbio Haasea, a sada - Berdych

Masters u Monte Carlu

Džumhur razbio Haasea, a sada - Berdych

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao s u drugo kolo Mastersa u Monte Carlu.

Džumhur je uspješno startao u Monte Caru na ATP  turniru iz Masters serije 1000. Najbolji bh. igrač je prvo pobijedio dvojicu Italijana u kvalifikacijama, a u prvom kolu glavnog žrijeba s lakoćom je pobijedio Robina Haasea.

Iako je znatno pao na zadnjoj ATP listi, očito je Damir podigao nivo igre i želi da na trećem ovogodišnjem Mastersu ponovi uspjeh iz prošlog Mastersa, kada je došao do osmine finala.

Protiv Holanđanina Haasea nije imao puno problema, pa ga je razbio u dva seta sa 6:2, 6.0. Očito Haaseu ne leže bh. teniseri, pošto je nedavno izgubio i od Mirze Bašića.

Sada Damira čeka daleko teži meč. Morat će se po treći put suprostaviti šestoplasiranom igraču svijeta, Čehu Tomašu Berdychu. Nadamo se trećoj sreći...

Masters Monte Carlo, 1. kolo:

Džumhur - Haase 6:2, 6:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti