Džumhur razbio nekada osmog igrača svijeta, Južni predao meč

Roland Garros, 1. kolo

Džumhur razbio nekada osmog igrača svijeta, Južni predao meč

Damir Džumhur, naš najbolji teniser, u prvom kolu Roland Garrosa savladao je Mihaila Južnog, nakon što je ruski teniser predao meč pri vodstvu Džumhura od 2:0 u setovima.

Damir je u prvom setu do breaka stigao pri rezultatu 2:2, a nakon vodstva od 3:2 iskoristio je svoj servis i poveo s 4:2. Sedmi gem Džumhuru je donio i drugi break, da bi nakon 25 minuta okončao prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Svoju nadmoć u ovom susretu najbolje rangirani bh. teniser pokazao je i u drugom setu koji je otvorio breakom. Uslijedio je re-break Južnog, ali je onda Džumhur prebacio u brzinu više za ubjedljivu pobjedu od 6:1 i vodstvo od 2:0 u setovima, nakon čega je ruski teniser predao meč.

Naredni Džumhurov protivnik u 2. kolu jedinog Grand Slama koji se igra na zemljanoj podlozi bit će pobjednik meča Ivo Karlović - Marcos Baghdatis.

Roland Garros, 1. kolo:
Džumhur - Južni 2:0 (6:2, 6:1) - predaja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.