Džumhur riješio Lorenzija, u osmini finala protiv Baghdatisa
Foto: EPA

Turnir u St. Petersburgu

Džumhur riješio Lorenzija, u osmini finala protiv Baghdatisa

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je savladao, šestog nositelja turnira u St. Petersburgu, Italijana Paola Lorenzija rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

Džumhur je loše otvorio meč, pa je Lorenzi u prvom setu, nakon dva brejka, poveo sa 4:0. Ipak, bh. teniser se potom "probudio" i nakon velikog preokreta uspio riješiti prvi set u svoju korist.

U drugom setu Džumhur dolazi do brejka u drugom gemu, ali potom dva puta zaredom gubi svoj servis, pa Lorenzi dolazi u vodstvo od 4:2. Ipak, s dva brejka u 10. i 12. gemu Damir Džumhur dolazi do novog prekoreta i velikog trijumfa nad 38. igračem svijeta.

U osmini finala turnira u St. Petersburgu Džumhur će odmjeriti snage s Marcosom Baghdatisom, koji je u prvom kolu bio bolji od Zeballosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi