Džumhur saznao rivala u četvrtfinalu Memphisa
Foto: EPA

S Ryanom Harrisonom za polufinale

Džumhur saznao rivala u četvrtfinalu Memphisa

M. Šljivak

Odličnom igrom protiv Belgijanca Stevea Darcisa najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu.

Džumhur je sinoć saznao i rivala među osam najboljih na ovom turniru. Njegov protivnik će biti Amerikanac Ryan Harrison, koji je u meču za četvrtfinale savladao trećeg nosioca, sunarodnjaka Sama Querreya sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:1.

Iako je Querrey u ovaj meč ušao kao nosioc, Harrison ga je potpuno demolirao. Na terenu je ovaj dvojac proveo svega 55 minuta, gdje je Harrison dominirao i sasvim zasluženo je slavio s 2:0.

Querreyju je propustio samo četiri gema u kompletnom meču. Moglo je biti i gore po američkog tenisera, ali se krajem prvog seta Harrison malo opustio, pa je Querrey uspio da osvoji tri gema zaredom. Ipak, ništa više u ostatku meča nije mogao i Harrison je lagano prošao dalje.

Sigurno je da Džumhura čeka težak posao protiv 62. igrača svijeta, ali s obzirom na to kakvu je igru prikazao u Memphisu, sigurno je da ima velike šanse za polufinale.

ATP Memphis, osmina finala:

Harrison - Querrey 2:0 (6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi