Džumhur se nada duelu sa Berdychom
Foto: EPA

Masters u Monte Carlu

Džumhur se nada duelu sa Berdychom

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspješno je prebrodio kvalifikacije u Monte Carlu, te će u prvom kolu Masters turnira snage odmjeriti sa Holanđaninom Robinom Haaseom.

Na putu do glavnog žrijeba Džumhur je bio bolji od dva Italijana, Salvatore Carusa i Thomasa Fabbiana.

Sa druge strane, Haase je posljednji meč odigrao prije mjesec dana kada je poražen u 2. kolu Indian Wellsa.

Teniserima će ovo biti prvi međusoboni duel, a bolji iz ovog meča na megdan će 7. igraču svijeta, Čehu Tomasu Berdychu.

Kada je forma u pitanju, Džumhur je nakon nešto slabijeg početka sezone odigrao maestralan turnir u Miamiju gdje je između ostalog savladao i velikog Rafu Nadala, da bi potom bio zaustavljen u osmini finala od strane Miloša Raonića. Tokom 2016. godine ostvario je osam pobjeda i isto toliko poraza.

Haase je nešto bolji rezultat napravio na početku sezone kada je stigao do osmine finala Aucklanda. Nakon toga vezao je poraze na tri turnira, a negativnu seriju prekinuo je u prvom kolu Marseillea, ali je odmah potom zaustavljen od hrvatskog tenisera Marina Čilića. Solidne partije pružao je u Acapulcu gdje je stigao do četvrtfinala. Posljednji odigrani turnir bio mu je Indian Wells, ali ni tu nije imao dosta uspjeha pošto je preskočio samo jednu prepreku. U ovoj sezoni holandski teniser zabilježio je šest pobjeda i osam poraza.

Meč između Džumhura i Haasea na programu je u utorak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi