Džumhur siguran protiv Mathieua za put u osminu finala

ATP u Casablanci

Džumhur siguran protiv Mathieua za put u osminu finala

Najbolji bh. teniser i 87. igrač svijeta Damir Džumhur sigurno je slavio protiv Paul-Henrija Mathieua u okviru šesnaestine finala ATP turnira u Casablanci, vrijednog 494.310 eura.

Za pobjedu bez izgubljenog seta je Džumhuru bilo potrebno nešto više od jednog sata, a rezultat je na kraju glasio 6:2, 7:6.

Nakon što je Mathieu u prvom setu poveo sa 1:0, uslijedila je mnogo bolja igra našeg tenisera koji osvaja tri sljedeća gema i dolazi do vodstva od 3:1. U sedmom gemu prvog seta Džumhur pravi još jedan break i sigurnim servisom stiže do 6:2 i vodstva od 1:0.

Kako je završio u prvom, tako je Džumur nastavio i u drugom setu. Odmah na startu je uslijedio break i naš teniser stiže u prednost od 2:0. Paul-Henri Mathieu vraća break i poravnava na 3:3, ali već u narednom gemu Džumhur na Francuzov servis stiže do novog vodstva.

Kada se činilo da je meč već završen, Mathieu se neočekivano potpuno vraća u igru i stiže do prednosti od 6:5. Džumhur je na svom servisu bio siguran i pobjednika drugog seta je odlučivao tie break. Tamo se bolje snašao naš teniser koji je ubjedljivo sa 7:2 došao do pobjede od 2:0.

U osmini finala Džumhura čeka Španac Granollers-Pujol, četvrti nosilac turnira.

ATP Casablanca, 1/16 finala:

Džumhur - Mathieu 2:0 (6:2, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.