Džumhur stigao do četvrtfinala Geneve

Berrere predao u trećem setu

Džumhur stigao do četvrtfinala Geneve

Naš najbolje rangirani teniser Damir Džumhur, izborio je plasman u četvrtfinale Challengera koji se igra u Genevi. U drugom kolu je Damir eliminisao Michaela Berrera koji je predao meč u 11-tom gemu trećeg seta kod rezultata 30:30 i 5-5.

Njemački teniser je odlučio predati zbog povrede butine desne noge. Prvi set je dobio Berrer 3-6, nakon što je Damir propustio nevjerovatnih devet break lopti. Ipak, za razliku od prvog seta, u drugom je Damiru bio dovoljan jedan break za povratak u meč. Berrer je imao tri, ali se Damir izvukao.

U trećem je Berrer imao break prednosti, Damir vratio, ali Michael više nije mogao predao je nakon dva sata i šest minuta igre kod rezultata 3-6 6-4 5-5. Damir je imao ukupno 12 break lopti, iskoristio je samo dvije, dok je Berrer ostao na omjeru 2/6.

Damirov prvi servis je poprilično dobro funkcionisao, završio je na 70 posto, dok je nakon prvog servisa izborio 74 posto poena, tu je osam aseva. U četvrtfinalu Damir ide na Moldavca Radu Albota

Drugo kolo:
Damir Džumhur (BiH, 7) - Michael Berrer (Nje) 3-6, 6-4, 5-5 predao Berrer

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.