Džumhur stigao do najboljeg plasmana u karijeri
Foto: EPA

ATP lista

Džumhur stigao do najboljeg plasmana u karijeri

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur došao je do najboljeg plasmana u karijeri.

Zahvaljujući jako dobrim igrama na ATP turniru u Istanbulu, najbolji bh. teniser je stigao do 75. mjesta, što mu je najbolji plasman karijere.

U odnosu na prošlosedmičnu listu Džumhur je napredovao četiri mjesta, a ranije mu je najbolji plasman bio na 77. mjestu.

Novak Đoković je i dalje neprikosnoven na prvoj poziciji ATP liste. Iza njega su Andy Murray i Roger Federer, a jedina promjena unutar deset najboljih je na 10. mjestu.

Kanadski teniser Miloš Raonić stigao je na 10. mjesto, a najveći napredak na ovosedmičnoj listi napravio je pobjednik ATP turnira u Istanbulu Diego Schwartzman.

Argentinski teniser je ostvario napredak od 25 mjesta i sada je na 62. mjestu liste.

Od ostalih bh. tenisera Mirza Bašić je nazadovao za jedno mjesto i sada je na 131. mjestu, dok je Aldin Šetkić pao za dvije pozicije i trenutno je 210. igrač svijeta.

pOZICIJA IGRAČ DRŽAVA
1. Novak Đoković Srbija
2.  Andy Murray Velika Britanija
3. Roger Federer Švicarska
4. Stan Wawrinka Švicarska
5. Rafael Nadal Španija
6. Kei Nishikori Japan
7. Jo-Wilfried Tsonga Francuska
8. Tomaš Berdych Češka
9. David Ferrer Španija
10. Miloš Raonić Kanada
77. Damir Džumhur BiH
131. Mirza Bašić BiH
210. Aldin Šetkić BiH

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi