Džumhur sutra slavi ranking karijere

Damir ulazi u Top 60

Džumhur sutra slavi ranking karijere

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur iza sebe ima vjerovatno najbolje dane karijere.

Damir je tokom ove sedmice igrao sjajno na ATP turniru u Winston-Salemu te je došao po prvi put u karijeri do finala na jednom ATP turniru. Nažalost, Damir je očito bio preumoran tokom finalnog meča, pa je izgubio od Španca Roberta Bautiste-Aguta sa 2:0 u setovima. Inače, Bautista-Agut je bio prvi nosilac na ovom turniru. 

Bez obzira na poraz u finalu, naš teniser će sutra slaviti ranking karijere. Plasmanom u polufinale ovog turnira Damir je napredovao za pet pozicija te je već tada bio na 62. mjestu, odnosno ostvario je ranking karijere. Odlaskom korak dalje, odnosno u finale, Džumhur će od sutra biti 56. teniser svijeta čime će za čak 10 pozicija popraviti svoj najbolji plasman. 

Da je kojim slučajem osvojio titulu sinoć u Winston-Salemu, Džumhur bi od sutra bio novi član Top 50, ali smo sigurni da će Damir veoma brzo doći do tog cilja, a posebno ukoliko nastavi sa ovakvim partijama. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi