Džumhur sve bliže tituli u Francuskoj

ATP Challenger u Bloisu

Džumhur sve bliže tituli u Francuskoj

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u finale ATP Challengera u Bloisu. 

Damir je u polufinalu savladao švicarskog tenisera Henrija Laaksonena sa 7:6, 6:1. 

Džumhur je odlično počeo meč. Na startu prvog seta je dva puta oduzeo servis protivniku i stigao do prednosti 4:0. Ipak, u nastavku seta Laaksonen je pojačao ritam i uzvratio istom mjerom. Švicarac je napravio dva brejk i došao do izjednačenja. Do kraja seta oba tenisera su sačuvala svoje servise pa se išlo u tajbrejk. 

U 13. gemu Džumhur je loše počeo, jer je protivnik napravio dva mini brejka i došao do prednosti od 5:0. Ipak, Džumhur uspijeva stići prednost i nakon velike borbe preokrenuti i sa 12:10 slaviti u prvom setu. 

Nakon velike borbe u prvom setu, u drugom setu bila je potpuno druga priča. Džumhur je dominant

Džumhur odlično otvara i drugi set. Oduzeo je dva servisa protivniku i došao do prednosti od 5:0. Švicarac je uspio osvojiti naredni gem, ali više od toga nije uspio napraviti. 

Džumhur će u finalu igrati protiv pobjednika duela Hemery - Bourgue. 

ATP Challenger u Bloisu igra se za nagradni fond od 43.000 eura. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi