Džumhur top tema u regionu, Hrvati ga nazvali luđakom

Kako su mediji popratili veliki uspjeh?

Džumhur top tema u regionu, Hrvati ga nazvali luđakom

Damir Džumhur je danas ispisao historiju bh. sporta postavši naš prvi teniser ikada sa osvojenom ATP titulom.

Kao što je već poznato, Džumhur je pobjedom nad Fogninijem (2:1) u finalu turnira u St. Petersburgu došao do trofeja, novih 250 bodova i skoka na 40. mjesto ATP liste te novčane nagrade u iznosu od 178.000 dolara, a njegov veliki uspjeh popraćen je i u regionu.

Svi uticajniji mediji u susjedstvu prenijeli su vijest o Džumhurovom trijumfu u Rusiji, naravno sa različitim komentarima. Najzanimljiviji naslov može se vidjeti na Index.hr, čiji su novinari Damira prozvali "najvećim luđakom na Touru", ali više u pozitivnom kontekstu.

"Tenisač poznat po genijalnim potezima, ali i najtanjim živcima na Touru i nevjerojatnim "temperamentnim" ispadima, konačno je nakon 19 naslova na Challengerima i Futuresima, te Nadalovog i Berdychovog skalpa prošle, te pobjedom nad Wawrinkom ove godine, uzeo prvi turnir", navodi se na pomenutoj hrvatskoj web stranici.

Srbijanski B92 je Džumhurov uspjeh ispratio uz klasičan naslov "Bosanac preko Fonjinija do prvog ATP trofeja", "Damir Džumhur osvojio prvi trofej u karijeri" (Sportski žurnal), "Džumhur probio led - prva titula u karijeri!" (Sport Klub), dok nekim medijima poput Večernjeg lista, Sportskih hovosti ili Telegrafa ova vijest očito nije previše bitna, pa se tamo ne može pročitati ni slovo na tu temu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi