Džumhur u 1. kolu Šangaja protiv starog poznanika

Damir se vraća na teren

Džumhur u 1. kolu Šangaja protiv starog poznanika

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur naredne sedmice će igrati na Masters turniru u kineskom Šangaju. 

Nakon sjajnih rezultata u posljednjih mjesec i pol, Džumhur je imati priliku da nastavi niz u Šangaju gdje će mu konkurencija biti zaista žestoka. 

U prvom kolu Mastersa Damir će igrati protiv svog starog poznanika, Andreyja Rubleva. Podsjetimo, njih dvojica su do sada igrala dva puta, a Damir je nažalost oba meča izgubio. Prvi put u Istanbulu 2015. godine, a drugi put prije mjesec dana na US Openu u trećem kolu.

Rublev se trenutno nalazi na 39., a Damir na 36. mjestu ATP liste. Pobjednik ovog duela u 2. kolu igrat će protiv boljeg iz meča Juan Martin del Potro-kvalifikant. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi