Džumhur u 1. kolu završio nastup u Hamburgu
Foto: EPA

Poraz od Stebea

Džumhur u 1. kolu završio nastup u Hamburgu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pretrpio je poraz u 1. kolu ATP turnira u Hamburgu, čime je završio svoj nastup u ovom njemačkom gradu.

Džumhur je poražen od domaćeg tenisera Cedrika-Marcela Sebea sa 2:0, a po setovima je bilo 6:3, 6:4.

Naš teniser je dobro počeo meč i odmah u prvom gemu je napravio brejk i poveo sa 1:0, ali je Stebe ekspresno uzvratio i nedugo zatim poveo sa 3:1. Serija brejkova se nastavila, ali je Stebe bio za nijansu bolji i poveo u setovima.

U drugom setu je Džumhur ponovo imao brejk prednosti kada je vodio sa 3:1, ali je Nijemac uspio da se vrati, a potom napravi brejk za 5:4. U posljednjem gemu, Stebe je bio siguran na svoj servis i došao do pobjede.

Stebe će u 2. kolu Hamburga odmjeriti snage sa boljim iz duela Schwartzman - Haider-Maurer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi