Džumhur u finalu kvalifikacija Roland Garrosa

Pobjeda bh. tenisera

Džumhur u finalu kvalifikacija Roland Garrosa

M. Šljivak

Bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, plasirao se u finale kvalifikacija za Roland Garros. On je u drugom kolu kvalifikacija savladao Čileanca Hansa Podlipnika-Castilla s 2:1 po setovima 4:6, 6:2 i 6:4.

Čileanac je bolje otvorio meč. Napravio je break već u prvom gemu, da bi ga zatim i potvrdio za vodstvo od 2:0. Uspio je Džumhur da vrati izgubljeni servis u osmom gemu za izjednačenje na 4:4, no Podlipnik-Castillo je već u narednom ponovo uzeo servis našem teniseru. Na svoj servis je bio siguran, te je dobio prvi set sa 6:4.

Podlipnik-Castillo je otvorio drugi set novim breakom, ali je Džumhur potom zaigra odličan tenis. Vratio je svoj servis, da bi do kraja ovo seta u još dva navrata napravio break, te je drugi set dobio sa 6:2.

Treći set je donio je dosta dobar tenis. Oba tenisera su držala svoj servis, a Džumhur je dobro zaprijetio u šestom gemu kada je imao dvije break lopte. Ipak, nije ih iskoristio, te se Čileanac odbranio.

Ipak, u 10 gemu Džumhur je napravio odlučujući break za 6:4, te je naš teniser došao do finala kvalifikacija, gdje ga čeka duel s pobjednikom meča Berrer - Ghem.

Roland Garros, kvalifikacije:

Džumhur - Podlipnik-Castillo 2:1 (4:6, 6:2, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.