Džumhur u glavnom žrijebu US Opena

Julien Benneteau otkazao nastup

Džumhur u glavnom žrijebu US Opena

Dž. Mrakić

Francuz Julien Benneteau (ATP 50) otkazao je nastup na ovogodišnjem izdanju US Opena i na taj način omogućio Damiru Džumhuru ulazak u glavni žrijeb.

Nekada peti reket svijeta već duže vrijeme ima problema s povredama i bilo je u neku ruku i očekivano da će njegovo mjesto na turniru biti ustupljeno našem teniseru, koji je bio prva alternativa. 

Ovo je svakako odlična vijest za našeg tenisera, s obzirom na to da neće morati igrati kvalifikacije, pa će stoga daleko spremniji i energičniji dočekati nastup u glavnom žrijebu posljednjeg Grand Slama u sezoni.

Inače, najbolje rangirani bh. teniser na ATP listi i prošle godine našao se među 128 najboljih na turniru, ali je, nažalost, izgubio već u prvom kolu. Bolji od mladog Sarajlije bio je četvrti nosilac turnira i jedan od najboljih igrača današnjice, David Ferrer, koji je slavio pobjedu protiv Džumhura 3:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.