Džumhur: Uvijek je teško igrati mečeve u tri seta

Bh. teniser izbacio Seppija

Džumhur: Uvijek je teško igrati mečeve u tri seta

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je savladao Italijana Andreasa Seppija u četvrtfinalu turnira u Moskvi.

Džumhur je u tri seta bio bolji od Italijana i možda ga u polufnalu čeka sunarodnjak Mirza Bašić, ako uspije da iznenadi ruskog igrača Medvedeva.

"Igrao sam dobro i na prethodna dva turnira iako sam ispao u prvim kolima od Dimitrova i Rubljeva. Oni su odigrali zaista odlično, tako da nisam mogao sebe kriviti za te poraze i došao sam ovdje ne razmišljajući o turnirima u Pekingu i Šangaju", rekao je Džumhur i dodao:

"Uvijek je teško igrati mečeve u tri seta jer oni mogu otići na obje strane. Čini se da sam ovdje bio mentalno čvršći, tamo sam izgubio oba puta u tri seta, a ovamo sam sva tri meča dobio u tri seta.

On je već slavio na jednom turniru u Rusiji, pa se nada da će mu Rusija ponovo biti sretna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije