Džumhur: Velika je stvar imati dva tenisera na Olimpijadi

Najbolji bh.teniser igra sjajno u Umagu

Džumhur: Velika je stvar imati dva tenisera na Olimpijadi

D. Kurbegović

Najbolji bh.teniser Damir Džumhur nalazi se u Umagu, gdje ga sutra očekuje duel četvrtfinala protiv Fabija Fogninija. Naš teniser je u prvom kolu igrao protiv fantastičnog Nicolasa Almagra ali je slavio s 2:1 i izborio plasman u naredni krug, a zatim je bio bolji i od Thomasa Fabbiana.

"Nakon Davis Cupa sam nastavio s dobrim igrama u Umagu. Ta dva meča Davis Cupa su mi pomogla da uđem u formu i povratim samopouzdanje. Dvije pobjede uvijek dobro dođu prije jednog turnira, te su mi dale dodatnu energiju. Žrijeb nije bio dobar za mene, dobio sam u prvom kolu Almagra. On je bio jedini nosioc koji nije bio slobodan prvo kolo. Ipak dobro sam odigrao, nisam imao padove u igri i pokazao sam da mogu igrati protiv najboljih na zemlji", kaže Džumhur.

Osvrnuo se koliko je Almagro kvalitetan na "šljaci"

"Za one koji ne znaju on je po ATP rankingu treći igrač na šljaci, nakon Nadala i Ferrera. On je trenutno 45., a bio je i deveti. Nakon toga je došao meč protiv Fabbiana. Uvijek je teško igrati meč nakon velike pobjede, ipak nakon nešto lošijeg prvog seta nadigrao sam Fabbiana. Umora ima malo, ali sreća imam odmora do petka, kada igram s Fabijem Fogninijem. On je još jedan odličan zemljaš, igrao sam prošle godine s njim ovdje u drugom kolu. Mislim da sada imam više šansi, ako budem igrao dobro naravno da mogu očekivati i pobjedu. Koliko daleko mogu da idem to još ne znam. Neki očekuju titulu, ali ja ne želim ići tako daleko. Težak ždrijeb mi ne stvara pritisak, želim vidjeti koliko mogu protiv najboljih na šljaci", ističe Džumhur.

Damira je posebno obradovala informacija da će s njim na Olimpijadu putovati i Mirza Bašić.

"Drago mi je što sam upao direktno na Olimpijski turnir i da je pored mene wild card dobio Mirza. Velika je stvar za ovu zemlju imati dva tenisera na Olimpijadi. Još jedna velika vijest bi bila da dobijemo pozivnicu za dubl i da igramo zajedno. Za to ćemo ipak morati pričekati još malo ja iskreno jedva čekam Rio. Nakon Umaga imam pripreme za Rio, sedam dana na tvrdoj podlozi. Putujemo 31. jula i nadam se da ćemo Mirza i ja pokazati da možemo igrati s najboljim na Olimpijadi. Želimo obradovati BiH i napraviti dobar rezultat", završio je Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti