Džumhur: Za mene i Mirzu ovo je bio nevjerovatan meč
Foto: EPA

U finale ide Džumhur

Džumhur: Za mene i Mirzu ovo je bio nevjerovatan meč

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pobijedio je u polufinalu ATP turnira u Moskvi svog sunarodnjaka Mirzu Bašića. 

Džumhur je opravdao ulogu favorita u ovom meču i na kraju slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 7:6, a u finalu će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča između Adriana Mannarina i Litvanca Ricardasa Berankisa.

Nakon meča Džumhur je izjavio da svi Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni na njega i Bašića. 

"Za mene je ovo bio nevjerovatan meč, kao i za Mirzu. Mislim da smo BiH učinili ponosnom. Nadam se da su svi oni koji su nas gledali mogli uživati u tenisu, barem u drugom setu. Mislim da su svi Bosanci i Hercegovci zadovoljni jer su prvi put mogli gledati dva bh. igrača u polufinalu nekog ATP turnira. Nažalost, jedan od nas je morao u finale i danas sam to bio ja", kazao je Džumhur i nastavio:

"Nadam se da će Mirza ući u najboljih 100 tenisera, jer to, po svom kvalitetu, zaslužuje. Čestitam mu na dobroj sedmici. Vrlo dobro ga poznajem i zbog toga sam se pribojavao uoči meča, ali sam ušao puno rasterećeniji od njega. Bio je nervozan i to se osjetilo u prvom setu. Međutim, znao sam da će drugi set biti težak. Pogotovo su nevjerovatni bili potezi kada je Mirza spasio veliki broj meč lopti. Da je otišlo u treći set više šansi za pobjedu imao bi Bašić, jer je bio u naletu i igrao je dobro. Na kraju mogu reći da sam prezadovoljan pobjedom", poručio je Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi