Džumhur zaustavljen na startu Roland Garrosa

Sousa slavio u četiri seta

Džumhur zaustavljen na startu Roland Garrosa

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je od Joaa Souse u prvom kolu Roland Garrosa rezultatom 2:6, 7:6, 6:4, 7:5.

Džumhur je sjajno otvorio meč, stigao do brejka na samom startu, napravio još jedan brejk u sedmom gemu, te došao do laganih 6:2.

Sousa je u drugom setu uz dva uvodna brejka poveo 5:0, a onda pet vezanih gemova našeg  tenisera, koji je stigao do 5:5, no nakon velike borbe, nažalost, gubi set u taj-brejku.

U trećem setu Damiru se ukazivala medicinska pomoć i to je bilo nakon što je izgubio prednost servisa u sedmom gemu. Treći set je izgubio sa 6:4...

Sousa je u petom gemu četvrtog seta stigao do brejka, ali isti nije uspio da potvrdi na svoj servis, pa je Džumhur odmah vratio brejk. U nastavku seta Portugalac uspijeva da oduzme prednost servisa našem teniseru, pa je u četiri seta okončao pitanje pobjednika.

Portugalac će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Gulbis - Seppi.

Roland Garros, 1. kolo:
Sousa - Džumhur 2:6, 7:6, 6:4, 7:5


Damir osvojio prvi set protiv Souse by redakcija1
Džumhur vs Sousa - 1v by redakcija1
Odličan poen Damira protiv Souse by redakcija1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije