Džumhur zaustavljen od Herberta
Foto: EPA

Poraz bh. tenisera

Džumhur zaustavljen od Herberta

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u 2. kolu Wimbledona od Francuza Pierrea-Huguesa Herberta s 3:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6 i 6:2.

Prvi set donosi zaista odličnu igru Damira Džumhura. Iako je Herbert imao čak tri break prilike u drugom gemu, sve je to naš teniser uspio spasiti, da bi potom u sedmom gemu oduzeo servis protivniku.

Potvrdio je break dobrim servisom u osmom gemu, da bi potom napravio još jedan break za osvajanje prvog seta sa 6:3.

U drugom setu su oba tenisera držala svoj servis. Nijedan nije uspio ni doći do prilike za break, pa se pobjednik ovog seta odlučio u tie-breaku. Bolje se snašao Francuz. Uvjerljivo je sa 7:1 dobio ovaj dio igre i osvojio je set sa 7:6 za 1:1 u setovima.

Bh. teniser je dobro ušao u treći set. Oduzeo je Herbertu servis u trećem gemu, ali je francuski teniser odmah uzrvatio, a potom i ponovo napravio break za prednost od 4:2.

Međutim, nije se Džumhur predavao iako je protivnik imao vodstvo od 5:2. Vratio je break, došao je do 5:5, da bi zatim oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Ušlo se ponovo u tie-break, gdje je ponovo dominirao Herbert i sa 7:0 osvaja tie-break i dolazi do vodstva od 2:1 u setovima.

Herbert odlično počinje i četvrti set. Odmah je došao do breaka kojeg je lagano potvrdio na svoj servis za vodstvo od 3:1. Bez većih problema je francuski teniser priveo četvrti set kraju i na kraju je stigao do pobjede koja ga vodi u treće kolo Wimbledona.

Wimbledon, 2. kolo:

Herbert - Džumhur 3:1 (3:6, 7:6, 7:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi