Džumhur završio nastup na Wimbledonu!
Foto: EPA

Poražen od Aljaža Bedenea u 2. kolu

Džumhur završio nastup na Wimbledonu!

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur oprostio se od nastupa na Wimbledonu. Njega je danas u 2. kolu savladao Britanac Aljaž Bedene sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 6:3.

Bolje je u meč ušao Bedene. Poveo je s 2:0 u prvom setu, ali se Džumhur uspio vratiti već u trećem gemu, te je došao do izjednačenja rezultata na 2:2 u prvom setu.

Nakon nekoliko sigurnih gemova s obje strane, Bedene pravi odlučujući break u prvom setu. Oduzeo je Damiru servis u osmom gemu, te je sigurnim servisom došao do osvajanja prvog seta sa 6:3.

Iako je Bedene došao do breaka na početku drugog seta, Damir nije dopustio da britanski teniser riješi pitanje pobjednika već na otvaranju. Fantastičnom igrom u ostatku ovog dijela igre nije ostavio protivniku nimalo šanse, pa je bh. teniser osvojio drugi set sa 6:3, te je izjednačio meč na 1:1.

Imao je Damir veliku šansu da u drugom setu prelomi meč. Imao je break prednosti, ali je zatim napravio veliki broj grešaka, što je Bedene maksimalno koristio.

Britanac je na kraju dobio treći set sa 6:3 i došao je do prednosti od 2:1 u setovima.

Loše je Damir ušao i u četvrti set. Bedene mu je odmah u prvom gemu oduzeo servis, lagano je do kraja sačuvao prednost i završio je posao u ovom meču osvajanjem četvrtog seta (6:3) za konačnih 3:1.

Wimbledon, 2. kolo:

Bedena - Džumhur 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi