Džumhur želi do trećeg kola na Wimbledonu

Danas igra protiv favoriziranog Bedenea

Džumhur želi do trećeg kola na Wimbledonu

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će ponovo izaći na terenu u okviru drugog kola Wimbledona.

Džumhur je u prvom kolu ovog Grand Slam turnira fantastičnom igrom stigao do ubjedljive pobjede protiv Renza Oliva kojeg je savladao sa 3:0. Naš najbolji teniser će u drugom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Aljaža Bedenea koji je prije nekoliko dana bio bolji od Ive Karlovića.

Bedene je trenutno na 58. mjestu ATP liste i prema kladionicama je veliki favoriti u današnjem meču. No, jasno je ukoliko Džumhur ponovo igru iz prvog kola da se može nadati pobjedi i plasmanu u treće kolo. 

Također, ovo je prvi duel našeg tenisera protiv Slovenca koji igra pod zastavom Velike Britanije. Aljaž je već napravio iznenađenje pobjedom protiv Karlovića, a nadamo se da će danas iznenađenje prirediti bh. teniser. Meč između Damira Džumhura i Aljaža Bedenea igra se danas u 14 sati na terenu broj 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi