Džumhur: Želim biti među 10 najboljih na svijetu

Džumhur: Želim biti među 10 najboljih na svijetu

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur došao je u rodni grad nakon nastupa na Roland Garrosu.

Džumhur je imao fantastičan nastup u Parizu na Otvorenom prvenstvu Francuske. Danas se družio s novinarima i otkrio planove u budućnosti.

“Prezadovoljan sam nastupom u Parizu. Sjajno je bilo. Želim biti među 10 najboljih tenisera svijeta. Moje pobjede nisu slučajnost, a sada prvi put u kontinuitetu pobjeđujem tenisere koji su bolje rangirani od mene. Igram opuštenije i manje sam nervozan, pa priznajem da je to bio moj veliki problem”, kazao je Džumhur.

“Nadam se da ću imati još mečeva kakvi su bili u posljednjih nekoliko sedmica. U subotu idem u Moskvu na turnir na zemlji, gdje ću pokušati napraviti što bolji rezultat. Onda idem u Liverpool, gdje ću ići na jednu egzibiciju koja je priprema za Wimbledon, a idem i na turnir u Nothinghamu”, dodao je Džumhur.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.