Džumhurove pobjede za historiju bh. tenisa

Veliki skok na ATP listi

Džumhurove pobjede za historiju bh. tenisa

Damir Džumhur je uvezao devet uzastopnih pobjeda na turnirima u Dominikanskoj Republici i Meksiku, a sjajni rezultati će mu donijeti veliki napredak na ATP listi.

Redom su pred Džumhurom poklekli Balleret, Trinkr, Jarry, Garin, Olivo, Munoz-De La Nava, Smith, Jung i na kraju Menenedez, a zbog ovih pobjeda će Bosna i Hercegovina prvi put u historiji imati svog tenisera u TOP 100.

Damir Džumhur trenutno zauzima 105. mjesto, ali će na najnovijoj listi zauzimati najmanje 87. mjesto a, ukoliko slavi u finalu Challengera u Morelosu, smjestit će se na 82. poziciju najboljih svjetskih tenisera.

Bit će to za našeg tenisera veliki podvig i ispunjenje cilja kojeg je sebi davno zacrtao. Nastavi li Džumhur u ovom ritmu, mogao bi se dugo zadržati među 100 najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.