Džumhuru dobre igre donijele pravo bogatstvo

Koliko je zaradio ove godine?

Džumhuru dobre igre donijele pravo bogatstvo

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (25) osvojio je jučer naslov u Moskvi.

Džumhur je pobijedio litvanskog tenisera Ricardasa Berankisa u finalu ATP turnira iz serije 250 u Moskvi, što mu je druga titula nakon što je prethodno slavio u St. Petersburgu, također Rusija.

Sada se Damir okreće jačem turniru koji se igra u Beču i u Austriji će pokušati da napravi novi pomak na listi, ali i da pokaže koliko može na turniru iz serije 500. 

Uostalom, sada je 31. igrač svijeta i od njega svi puno očekuju, pa naravno i sam Damir želi da nastavi igrati vrhunski tenis, koliko god bio umoran.

Osim dobrog rankinga, velikog zadovoljstva i brojnih drugih satisfakcija, Džumhur je dobro zaradio. 

U tekućoj godini Džumhur je zaradio 1.004,959 dolara i po tome je 46. na svijetu. Najviše je u ovoj godini profitirao Rafael Nadal. Španac je zaradio 12.474,695 dolara u 2017. godini, odnosno 91.199,322 miliona u karijeri.

Damir je u karijeri zaradio 2.147,217 dolara. Drugi naš najbolji teniser Mirza Bašić u ovoj godini je inkasirao 118,099 dolara, dok je u karijeri Bašić zaradio 466,505 dolara.

Od svih aktivnih tenisera, Švicarac Roger Federer je ubjedjivo najbolje prošao sa zarađenih 109.387,410 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi