Džumhuru titula u Santo Domingu
Foto: EPA

Olivo predao finale

Džumhuru titula u Santo Domingu

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur, osvojio je ATP Challenger u Dominikanskoj Republici.

Džumhur je u finalu turnira u Santo Domingu savladao 228. igrača svijeta, Argentinca Renza Oliva, koji je predao meč pri vodstvu Džumhura od 1:0 u setovima i 3:1 u gemovima.

Odličan meč je odigrao Džumhur večeras. Sjajno je i raznovrsno pogađao, a u prvom setu je bio dovoljan jedan break da bi naš teniser došao do osvajanja seta sa 7:5.

Krenulo je dobro za Damira i u drugom setu. Napravio je break u četvrtom gemu, te je došao do 3:1. Argentinac je odlučio zatim da preda meč, te je pobjeda u ovom susretu pripala Džumhuru.

ATP Santo Domingo, finale:

Džumhur - Olivo 1:0 (7:5, 3:1 - predano)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.