Edberg: Roger može još mnogo ponuditi tenisu

Nekadašnji trener Federera

Edberg: Roger može još mnogo ponuditi tenisu

Roger Federer je prije nekoliko dana objavio saradnju sa hrvatskim stručnjakom i nekada trećim tenierom svijeta Ivanom Ljubičićem.

To je značilo i završetak dvogodišnje saradnje sa Stefanom Edbergom koji je rekao da će se uvijek osjećati kao dio Rogerovog tima i da će ga nastaviti pratiti po turnirima.

"Roger i ja smo imali dvije sjajne godine. Kada me je kontaktirao 2013. godine, rekao sam mu da ću s njim raditi samo jednu godinu. Ipak, poslije sjajne 2014. odlučio sam ostati još jednu sezonu, ali sam jasno istakao da će mi ona biti i posljednja", rekao je Edberg i dodao:

"Vjerujem da Roger ima još puno da pruži tenisu i sposoban je da osvoji tutle na najvećim turnirima. On i ja ćemo ostati prijatelji i ja ću se uvijek osjećati kao dio njegovog tima".

Dok je Edberg bio u njegovom stručnom štabu Roger je igrao tri finala Grand Slama. Smatra se da je Ljubičića angažovao kao trenera da bi se lakše prilagodio i bolje suprostavio Đokoviću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.