Edmund izbacio Ferrera, kraj i za Andersona
Foto: EPA

ATP Beč

Edmund izbacio Ferrera, kraj i za Andersona

E. Škorić

U Beču su danas igrani susreti 1. kola ATP turnira iz serije 500.

Na ovom turniru igra i Damir Džumhur, a bh. teniser sutra se sastaju sa Rikardom Berankisem, kojeg je u nedjelju pobijedio u finalu ATP turnira u Moskvi.

Kyle Edmund je danas u dva seta, sa 6:2, 7:6 pobijedio Davida Ferrera, dok je Austrijanac Dennis Novak sa 7:6, 7:5 eliminisao Thomasa Fabbiana, što je jedno od iznenađenja na turniru.

Španac Guillermo Garcia-Lopez je sa 6:4, 6:4 bio bolji od Kevina Andersona, a u dva seta je meč dobio i Lucas Pouille. Francuz je sa 6:3, 6:4 izbacio domaćeg predstavnika Sebastiana Ofnera.

U toku je meč Querrey - Ramos, dok se kasnije sastaju još Rubljev - Thiem, Cuevas - Struff, Carreno-Busta - Pella.

ATP Beč, 1. kolo:
Ferrer - Edmund 2:6, 6:7
Novak - Fabbiao 7:6, 7:5
Anderson - Garcia Lopez 4:6, 4:6
Pouille - Ofner 6:3, 6:4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi