Egipćanke povele sa 1:0 protiv najboljih bh. teniserki

Fed Cup

Egipćanke povele sa 1:0 protiv najboljih bh. teniserki

Nakon što su u prvom kolu II grupe Euro-afričke zone sa 2:1 savladale selekciju Južne Afrike, drugi dan takmičenja za Fed Cup reprezentaciju BiH nije krenuo najbolje. 

Mlada Sarajka Dea Herdželaš dobro je otvorilameč protiv Sandre Samir, te prvi set sa 6:4 riješila u svoju korist. Ipak, prvakinja Afrike u uzrastu U-16 uspjela se vratitiu meč, te u drugom setu slaviti sa 6:4.

U trećem setu Egipćanka rođena 1997. godine je dominirala te sjajnom igrom u trećem setu osvojila je  isti  rezultatom 6:2, i tako pobjedom od 2:1 donijela prvi pod Egipćankama. 

Naredna će na teren najbolje rangirana bh. teniserka na WTA listi, Jasmina Tinjić, a njena protivnica je Mayar Sherif, djevojka rođena 1996. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.