Eliminisao trećeg, zakazao duel sa drugi igračem svijeta

Fantastični Borna Ćorić

Eliminisao trećeg, zakazao duel sa drugi igračem svijeta

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je novu senzaciju nakon što je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju iz serije 500 sa 2:0 u setovima savladao Andyja Murrayja. 

Osamnaestogodišnji Hrvat je slavio sa 6:1 i 6:3 po setovima, a Britanca je porazio za svega sat i 19 minuta igre. 

U glavni dio turnira Ćorić je ušao kroz kvalifikacije i to kao kao "lucky loser", ali to ga nije spriječilo da na putu do polufinala izbaci trećeg nositelja i trećeg tenisera svijeta.

U polufinalu turnira u Dubaiju Ćorić će u petak igrati protiv Švicarca Rogera Federera, kojem je Francuz Richard Gasquet predao susret nakon što je izgubio prvi set sa 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.