Ema Burgić još jednom uspješna kroz kvalifikacije

Na turniru u Rock Hillu

Ema Burgić još jednom uspješna kroz kvalifikacije

Nakon što je iz kvalifikacija stigla do drugog kola ITF turnira u Las Vegasu, Ema Burgić je uspješno odradila kvalifikacije na 25.000 dolara vrijednom turniru u Rock Hillu.

U prvom kolu je Ema prošla Amerikanku Sophie Chang 6-1, 5-7, 7-5. U drugom je naša mlada teniserka u dva seta eliminisala također Amerikanku Natalie Suk. 6-3, 6-1.

U glavnom dijelu turnira Ema će za protivnicu imati prvu nositeljicu Sharon Fichman trenutačno 135. igračicu svijeta. Za Kanađanku je ovo prvi nastup na jednom od turnira nakon US. Opena gdje je uhvatila jedan gem Poljakinji Agnieszki Radwanskoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.