Emina Hadžiahmetović niže uspjehe u Bugarskoj

Emina Hadžiahmetović niže uspjehe u Bugarskoj

Emina Hadžiahmetović, naša najbolja stonoteniserka, novu igračku sezonu počela je na međunarodnoj sceni u Bugarskoj gdje učestvuje na turniru ITTF World Tour, Bulgaria open (Challenge).

Najbolja bh. igračica jutros je izborila pobjedu nad predstavnicom Bjelorusije Alinom Arlouskayaom rezultatom 3:1, čime je obezbijedila plasman među 8 najboljih u kategoriji U21.

U seniorskoj konkurenciji Hadžiahmetović je također prošla grupu i trenutno se nalazi među 32 najbolje seniorke, a danas je još očekuje meč za ulazak među 16 najboljih u seniorskom dijelu turnira u kojem će joj protivnica biti Japanka Misaki Morizono.

Nakon toga slijedi borba za medalju u U21, također protiv predstavnice Azije i prve nositeljice turnira Japanke Miu Hirano.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.