EP u stonom  tenisu: Duranspahić brani boje BiH

EP u stonom tenisu: Duranspahić brani boje BiH

O. Lekić

U danskom gradu Herningu danas počinje Evropsko pojedinačno prvenstvo u stonom tenisu. 

U konkurenciji 270 najboljih evropskih stonotenisera i stonoteniserki iz 41 zemlje, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Admir Duranspahić.

Takmičenje će se prvi put odvijati po novom formatu, u pojedinačnoj i dubl konkurenciji.

Najveći favoriti u pojedinačnom nadmetanju su neprikosnoveni Nijemci, prvi kandidat za zlato i branilac titule Timo Boll, te dvostruki osvajač olimpijskih medalja, Dimitrij Ovčarov.

Tokom prvenstva u Herningu će biti održan kongres Evropske stonoteniske asocijacije (ETTU), na kojem će našu zemlju predstavljati potpredsjednik Stonoteniskog saveza BiH Slavko Antonić.

Admir Duranspahić danas će odigrati tri meča. U prvom kolu dubla u 11.20 sati, u paru s Belgijancem Robinom Devosom igra protiv Ciociua i Michelyja iz Luksemburga, dok u drugom kolu dubla u 12.40 igraju protiv Austrijanaca Fegerla i Fenga. Bh. stonoteniser prvi meč u singlu igra u 16.30 kada se sastaje s Belgijancem Yannickom Vostesom.

Prvenstvo se završava u nedjelju, 21. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.