Errani: Nisam varalica, nikada nisam uzimala doping

Italijanska teniserka nakon suspnezije ITF-a

Errani: Nisam varalica, nikada nisam uzimala doping

D. Rakanović

Italijanska teniserka Sara Errani je izjavila da nikada tokom karjiere nije koristila nedozvoljene supstance, nakon što ju je Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala na dva mjesecaa zbog dopinga. 

On je suspendovana na dva meseca nakon što je na doping testu u februaru bila pozitivna na zabranjenu supstancu letrozol.

"Ja nisam varalica i nikada nisam uzimala doping. Znam da nisam učinila ništa loše. Na teren ću se vratiti jača nego ikad. Ovo je teška situacija za mene i moju porodicu, ali nas ovo sada još više spaja i ponosna sam na nju", rekla je Errani.

Ona je danas ponovila da je njena hrana bila kontaminirana lekovima njene majke za rak dojke.

"Test je bio pozitivan na supstancu koja je bila prisutna u hrani. Letrozol je supstanca koja je prisutna u lijekovima moje majke, to nije steroid, ne pomaže fizičkoj spremi, nije stimulans za žene", poručila je Errani, dodavši da je razočarana nalinom na koji su mediji izvještavali o cijelom slučaju. 

Suspenzija Erranijeve počinje 3. augusta, a Italijanska je najavil žalbu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi