Estonka Kanepi eliminisala Jelenu Janković
Foto: EPA.eu

Wimbledon, 1. kolo

Estonka Kanepi eliminisala Jelenu Janković

Jelena Janković, najbolje plasirana srbijanska teniserka na WTA listi, neočekivano ubjedljivo poražena je od Estonke Kaie Kanepi sa 2:0 u setovi. Rezultat po setovima glasio je 6:3 i 6:2 u korist estonske teniserke.

Jelena je od početka do kraja meča izgledala veoma loše na terenu, pa je Estonka lako ostvarila četvrti rijumf u njihovom sedmom međusobnom duelu.

Teniserka iz Srbije slabo je otvorila meč, jer je već nakon šest minuta igre Kanepi imala vodstvo od 2:0. Do svog prvog gema Jankovićeva je stigla tek u 14. minuti prvog seta kada je smanjila na 3:1. 

Loš početak je bio glavna odrednica toka prvog seta. U nastavku su teniserke bez problema dobijale svoje servis gemove, takva situacija je naravno mnogo vise odgovarala Estonki koja je dobila prvi set sa 6:3. 

Svoje slabo izdanje danas popularna JJ je nastavila i početkom drugog seta. Kanepi je odmah napravila novi break i povela sa 2:0. I u nastavku meča Kanepi je dominirala i lakše nego u prvom setu stigla do 6:2, za konačnih 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti