Evans zbog kokaina suspendovan na godinu dana
Foto: EPA

Britanski teniser

Evans zbog kokaina suspendovan na godinu dana

Britanski teniser Daniel Evans suspendovan je na jednu godinu, objavila je u utorak Međunarodna teniska federacija (ITF). 

Evans je 24. aprila u Barceloni na testu bio pozitivan na kokain, a kako je ITF naveo u svom saopštenju, on je odmah priznao krivnju i zadovoljavajuće objasnio kako je kokain dospio u njegov sistem. 

Ovom 27-godišnjem teniseru je prijetila četverogodišnja suspenzija, međutim budući da kokain ne poboljšava performanse, kažnjen je jednogodišnjom zabranom nastupa koja se računa od trenutka kada je uzorak uzet. 

To znači da će ponovo imati pravo zaigrati 24. aprila 2018. godine. 

Inače, Evans na ATP rang listi zauzima 102. mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi