Fair play Novak!

ATP Indian Wells

Fair play Novak!

Novak Đoković poznat je kao jedan od najkorektnijih igrača na ATP touru, što je pokazao i u jučerašnjem duelu protiv Francuza Joa-Vilfrieda Tsonge.

Tokom prvog seta Đoković i Tsonga vodili su veliku bitku, koja je odlučena u tie-breaku. Prvi reket svijeta imao je prednost od 2:0, a potom je sjajnom reakcijom na mreži došao nadomak osvajanja prve dionice. 

Glavni sudija meča saopštio je tada da je rezultat 3:0 u korist Đokovića, a onda je uslijedio pravi sportski potez najboljeg igrača svijeta. Novak je prišao sudiji Fergusu Murphyju i priznao da ga je loptica dodirnula prije nego što je završila u autu. 

Ipak, to nije spriječilo Đokovića u nastojanju da dođe do vodstva u meču. Srbijanski teniser dobio je ovaj period igre sa 7:2, a potom je i drugi set riješio u tie-breaku i tako izborio polufinalni duel sa Rafaelom Nadalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije