Fantastičan preokret Džumhura protiv Istomina
Foto: EPA

ATP Nottingham, 1. kolo

Fantastičan preokret Džumhura protiv Istomina

M. Šljivak

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Nottinghamu. Najbolji bh. teniser je pobijedio Uzbekistanca Denisa Istomina s 2:1, po setovima 1:6, 7:6 i 6:4.

Ovaj meč je počeo jučer, ali je zbog mraka prekinut pri rezultatom 1:1, te je nastavljen danas.

Istomin je u prvom setu dominirao. Iskoristio je svaku grešku bh. tenisera, te je prvi set lagano dobio a 6:1.

Damir je zaigrao mnogo bolje u drugom setu. Nijedan teniser nije uspio oduzeti servis protivniku, te se ušlo u tie-break. Bolje se u tie-breaku snašao Džumhur, te je dobio set a 7:6.

Današnji nastavak meča ponudio je ponovo dosta izjednačenu igru. Oba tenisera su čuvala servis, iako je Istomin imao tri break lopte, koje nije iskoristio.

Zato Damir jeste prvu priliku koja u se ukazala. Napravio je break u devetom gemu za 5:4, da bi zatim servisom potvrdio osvajanje seta i ukupnu pobjedu od 2:1.

Rival Džumhuru u drugom kolu je kanadski teniser Vasek Pospisil.

ATP Nottignham, 1. kolo:

Džumur - Istomin 2:1 (1:6, 7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi