Favoriti bez problema u četvrtfinale

Brzi Nadal i Federer

Favoriti bez problema u četvrtfinale

Na ATP turniru u Miamiu kompletirani su mečevi osmine finala. Najbolji posao je napravio Alexandr Dolgopolov koji je dobru formu potvrdio i protiv trećeg nositelja Stanislasa Wawrinke, osvajača Australian Opena.

Iako su igrali tri seta, meč nije trjao dugo, sat i 47 minuta. Dolgopolov je u prvom vrlo brzo stigao do 5-1, Stanislas je u drugom presudni break napravio u osmom gemu. Treći je dobrim dijelom bio repriza prvog, nakon što je Ukrajinac poveo 3-0.

Rafael Nadal nastavlja svoj put prema završnici turnira. Niti Fabio Fognini nije bio pretjerano opasan protivnik. Po dva gema prepustio je svom protivniku Rfa.

Roger Federer je sredio devetog nositelja Richarda Gasqueta za svega 50 minuta. Tri breaka u prvom, dva u drugom su dovoljna bila Rogeru za brzi prolaz dalje.

Jo-Wilfried Tsonga je rano, već u trećem gemu izgubio svoj servis protiv Andyja Murraya. Škot je nastavio pritiskati, dva gema kasnije imao je pet break lopti, ali je upravo rani break bio presudan u prvom setu. U drugom je Tsonga izgubio tri servis gema zaredom.

Osmina finala:
Rafael Nadal (Spa, 1)    Fabio Fognini (Ita, 14)    6-2, 6-2   
Milos Raonic (Can, 12)    Benjamin Becker (Nje)    6-3, 6-4   
Alexandr Dolgopolov (Ukr, 22) - Stanislas Wawrinka (Švi, 3) 6-4, 3-6, 6-1   
Tomas Berdych (Cze, 7) - John Isner (USA, 10) 6-3, 7-5   
Roger Federer (Švi,5) - Richard Gasquet (Fra, 9) 6-1, 6-2   
Kei Nishikori (Jpn, 20)    David Ferrer (Spa, 4)    7-6(7), 2-6, 7-6(9)
Andy Murray (GBR, 6) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 11) 6-4, 6-1   
Novak Đoković (Srb, 2) - Tommy Robredo (Spa, 16) 6-3, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.