FED Cup: BiH sa Hrvatskom i Mađarskom

Održan žrijeb

FED Cup: BiH sa Hrvatskom i Mađarskom

Danas je održan žrijeb za mečeve FED Cup takmičenja prve grupe Evro-afričke zone koji će biti održan u Estoniji od 6. do 12. februara 2017. godine.

Voljom žrijeba, FED Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će u grupi B sa Hrvatskom i Mađarskom.

U Talinu će učestvovati 14 ekipa (Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Latvija, Poljska, Portugal, Srbija i Turska), podijeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po sistemu svako sa svakim. 

Pobjednici grupa borit će se u mini play-offu iz kojeg će pobjednici obezbijediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svjetsku B grupu za 2018. godinu. Baraž je na programu 22. i 23. aprila 2017. godine. 

Pobjednik grupe A u mini play-offu borit će se sa pobjednikom grupe D, dok će se pobjednik grupe B boriti sa pobjednikom grupe C. 

Boje naše države na FED Cupu branit će Dea Herdželaš, Jelena Simić, Anita Husarić i Nefisa Berberović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi