Federer: Ako igrate previše, onda nestane vatre

Švicarski teniser se vraća na teren

Federer: Ako igrate previše, onda nestane vatre

D. Rakanović

Švicarski teniser Roger Federer vraća se na teren i to na turniru u Stuttgartu. 

Federer je posljednji meč odigrao prije dva i po mjeseca u finalu Miamija kada je pobijedio Rafaela Nadala. 

“Ovih deset sedmica pauze od mog posljednjeg nastupa u Miamiju bilo je jako dugo. Budući da je plan dozirati turnire tokom cijele godine, važno je naći ravnotežu između treninga, odmora i mečeva. Zato su takve pauze potrebne i jako važne. Poslije Miamija sam bio jako umoran i želja je bila prvo se malo odmoriti od svega jer osim što pomaže da se tijelo regeneriše, vrati se užitak igranja. Ako igrate previše, onda nestane vatre”, rekao je Federer na konferenciji za novinare. 

Njegov plan je nakon turnira u Njemačkoj odigrati i Halle, a onda slijedi Wimbledon  na kojemu ga mnogi vide kao glavnog favorita.

“Dobro sam trenirao, imao puno dobrih sparing-partnera i sve odradio bez ikakvih fizičkih problema. Moj je veliki cilj ove godine, naravno, Wimbledon. Prvo je bitno naviknuti se ponovno na travu, svaki teren je ipak malo drugačiji. Sezona na travi ipak je dosta kratka i jako intenzivna”, rekao je Federer.

ATP turnir u Stuttgartu na rasporedu je od 12. do 18. juna. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi