Federer bez problema do 82. naslova

Šesta titula u Baselu

Federer bez problema do 82. naslova

Belgijanac David Goffin je napravio puno ulaskom u finale Basela. Bez obzira na trenutačnu formu, realno njegove šanse u finalu su bile protiv Rogera Federera male. Ove godine je Goffin uzeo Kitzbühel i Metz, međutim danas je igrao protiv Federera.

Roger je poveo 2-0, posao u prvom setu je zaključio još jednim breakom za 5-2. Goffin se držao u drugom setu do 2-2, dok kraja nije osvojio niti jedan gem. Ovo je 82. titula u karijeri Rogera Federera koji će se još više približiti Novaku Đokoviću. Ove godine je Roger otišao do kraja u Dubaiu, Halleu, Cincinnatiju, Šangaju i Baselu. Na ovom turniru Roger je šest puta bio pobjednik, još 2006. godine prvi put.


Finale:
Roger Federer (Švi, 1) - David Goffin (Bel, 7) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.