Federer bez problema riješio Goffina
Foto: EPA

Švicarac "napada" osmu titulu u Bazelu

Federer bez problema riješio Goffina

Roger Federer je u polufinalu ATP turnira u Bazelu lagano savladao 10. tenisera svijeta Davida Goffina rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Meč Federera i Goffina je trajao sat i dvije minute, a iskusni Švicarac je od samog početka držao sve konce u svojim rukama.

Federeru je bilo potrebno tek 27 minuta da riješi prvi set u svoju korist, a dovoljni su mu bili brejkovi u četvrtom i šestom gemu.

Ni u drugom setu Goffin nije uspio pružiti jači otpor Federeru, pa je već u prvom gemu izgubio svoj servis. Roger Federer je drugi brejk u ovom setu napravio u sedmom gemu, a potom odservirao za pobjedu.

Fantastični Švicarac će u finalu odmjeriti snage sa Del Potrom, koji je nešto ranije savladao Marina Čilića. Ukoliko uspije slavliti pobjedu i u finalnom meču Federer će doći do svoje osme titule na ATP turniru u Bazelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi