"Federer će se vratiti u velikom stilu"

Prognoza bivšeg trenera

"Federer će se vratiti u velikom stilu"

Roger Federer se vraća na teren poslije duže pauze.

Zbog problema sa koljenima Švajcarac je odigrao samo 28 mečeva u protekloj sezoni, a posljednji put nastupio je početkom jula prošle godine.

Ipak, poznati teniski stručnjak Paul Annacone smatra da Federer može povratiti prepoznatljivu formu i stići do titule na nekom od Grand Slamova.

"Kada pogledate njegove rezultate, naročito na travi, ako je zdrav biće jako teško ne smjestiti njegovo ime u istu rečenicu sa ostalim favoritima. Sve se svodi na zdravlje, a mislim da sigurno može da se bori za još jedan veliki trofej", izjavio je Annacone i dodao da očekuje uspješnu sezonu švajcarskog tenisera.

"Znam koliko naporno Roger radi i koliko je posvećen u pripremama. Svakako je izazov, ali veliki igrači vole izazov. Očekujem od njega velike stvari, jer je on veliki igrač", dodao je Annacone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi