Federer: Čilić je popravio servis nakon saradnje sa Goranom

Švicarski teniser uoči finala Wimbledona

Federer: Čilić je popravio servis nakon saradnje sa Goranom

D. Rakanović

U finalu Wimbledona sastaće se Švicarac Roger Federer i Hrvat Marin Čilić. 

Švicarskom teniseru to je 11. finale Wimbledona u karijeri. 

"Protiv vrhunskih igrača morate puno riskirati iako to ponekad izgleda pretjerano. Mislim da je Marin jedan od igrača koji je to naučio, možda ne uvijek, ali u velikim mečevima da", rekao je Federer i dodao:

"Njegov servis se značajno popravio nakon saradnje s Ivaniševićem. Sada lopticu udara puno ranije, a onda je jako teško pročitati servis. U prošlosti, da vam budem iskren, nije servirao tako dobro kao što je mogao. Sada je ipak puno drugačija priča".

Ukoliko slavi u finalu Federer će postati najstariji osvajač Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji. 

"Ono što mene veseli je da sam pun snage i svježine. Roland Garros sam odlučio propustiti kako bih bio spreman i zdrav za Wimbledon i upalilo je", rekao je Federer. 

Švicarac je svjestan da će sutrašnje finale biti zahtjevno. 

"Moraću biti agresivan, moraću ga napadati jer ako Čiliću date vremena, može lijepo završiti poen. Trava je i dalje prilično brza što pomaže pri mom servisu, ali pomaže i njemu. Sigurno će biti napeto", zaključio je Federer. 

Finalni duel na rasporedu je sutra sa početkom od 15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije