Federer expres
Švicarac je u finale prošao nakon dva sata i sedam minuta borbe sa Roddickom

Australian Open, polufinale

Federer expres

Roger Federer danas je podsjetio na najbolje dane. U prvom polufinalnom meču Australian Opena, Švicarac je deklasirao Andyja Roddicka i expresno izborio plasman u finalu, gdje će čekati pobjednika dueal Rafael Nadal – Fernando Verdasco.

Fedex ja prošao u tri seta (6:2, 7:5, 7:5), a četiri iskorištene od 13 prilika za braek bile su dovoljno da drugi teniser svijeta slavi nakon dva sata i sedam minuta igre. Već na otvaranju meča dalo se naslutiti da Federer neće imati mnogo problema. Nakon 32 minute igre već je bilo 1:0 u setovima. Roddick nije uspio iskorititi tri break prilike, a Švicarac je dva puta breaknuo i došao do značajnog vodstva.

Odlična realizacija prvog servisa glavni je razlog što je Federer slavio u drugom setu. Osvojio je 19 od 20 ubačenih prvih servisa i uprkos više neforsiranih grešaka od suparnika (Federer 6, Roddick 4), doskorašnji svjetski reket broj 1 došao je do kapitalne prednosti od 2:0 u setovima.

Sličan scenario kao u drugom, gledali smo i u trećem setu. Međutim, tada je Roddickova koncentracija totalno popustila i sa deset neforsiranih grešaka dozvolio je protivniku da meč riješi u svoju korist. Ni Federer nije briljirao u trećem setu, a do breaka je došao tek u 11-tom gemu, nakon što je propustio pet ranijih prilika.

Federer će u finalu igrati sa boljim iz meča Nadal – Verdasco, a svi ljubitelji tenisa priželjkuju da će to biti Rafa. A onda spektakl...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.