Federer furiozan, Nadal ponovo razočarao
Foto: EPA

Osmina finala turnira u Cincinnatiju

Federer furiozan, Nadal ponovo razočarao

Jutros je nastavljen ATP turnir u Cincinnatiju, a na teren su izašla neka od najvećih imena ovog sporta.

Roger Federer je furiozno slavio protiv Kevina Andersona, a za ubjedljivu pobjedu od 2:0 u setovima mu je bilo potrebno manje od sat vremena. Legendarni Švicarac je sa dva puta po 6:1 pregazio Andersona i tako izborio plasman u četvrtfinale snažnog turnira u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rafael Nadal je ponovo razočarao. Uspješniji od njega bio je sunarodnjak Feliciano Lopez, koji je nekada najboljeg igrača svijeta savladao rezultatom 2:1. Nadal je osvojio prvi set rezultatom 7:5, ali je u nastavku susreta Lopez bio bolji protivnik. Pobjednika je rješavao tie-break trećeg seta, u kojem je Feliciano slavio sa 7:3.

Pobjedu je ostvario i Murray, koji je sa 2:1 u setovima bio bolji od Dimitrova. Bugarin je poveo sa 1:0 (6:4), da bi Murray nakon toga uz dosta muke stigao do preokreta i pobjede. U drugom setu je Britanac slavio sa 7:6, a u odlučujućem sa 7:5.

Nastavak današnjeg programa turnira u Cincinnatiju donosi meč Đokovića i Wawrinke, što će biti repriza finala ovogodišnjeg Roland Garrosa.

ATP Cincinnati:

Nadal - Lopez 1:2 (7:5, 4:6, 6:7)
Murray - Dimitrov 2:1 (4:6, 7:6, 7:5)
Federer - Anderson 2:0 (6:1, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.