Federer: Halle mi je omiljeni turnir

Švicarac po osmi put slavio u Njemačkoj

Federer: Halle mi je omiljeni turnir

E. Škorić

Roger Federer je pobjedom nad Andreasom Seppijem danas stigao do osmog naslova u Halleu.

Federer je rekorder po broju titula u ovom njemačkom gradu. Švicarac je otkrio da obožava igrati na travnatnoj podlozi u Halleu. 

“Za mene je nešto posebno kada osvojim ponovo ovako prestižan turnir. Ovo mi je jedan od omiljenih turnira”, poručio je Federer.

“Presretan sam jer sam prvi put neki turnir osvojio osam puta. Bilo je zabavno danas igrati protiv Andreasa. Nadam se da ću mnoge od vas vidjeti i iduće godine. Nadam se da ću se vratiti. Moram ostati u formi i naporno raditi”, istakao je Švicarac.

“Čestike Rogeru i njegovom timu za osmu titulu u Halleu i želim mu puno sreće u Wimbledonu”, kazao je Italijan Seppi, koji nije uspio da iznenadi Federera u finalu. 

Federer je u karijeri osvojio 86 ATP titula i definitivno je najbolji igrač bijelog sporta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.