Federer hvalio Zvereva nakon meča
Foto: Alexandre Zverev (lijevo) i Roger Federer (desno) (EPA)

Švicarac impresioniran Nijemcem

Federer hvalio Zvereva nakon meča

Švicarski teniser Roger Federer kasno je sinoć porazio Alexandrea Zvereva sa 2:1 u okviru 2. kola Završnog masters turnira u Londonu.

Federer je ovom pobjedom osigurao plasman u polufinale Završnog mastersa, a nakon susreta je iskoristio priliku da pohvali mladog Nijemca koji je jučer odigrao jako dobar susret. 

"Ono što volim kod Zvereva je to što ima apsolutno sve. On je već sada treći teniser svijeta. Mislim da će otići sa Završnog mastersa, bez obzira hoće li igrati polufinale ili ne, sa dosta više iskustva. Mislim da je u posljednjih šest mjeseci sezone dobio sve što mu je potrebno kako bi napredovao. Ovdje će samo ostvariti dodatni napredak. Bit će ovo veliko iskustvo, kako za njega, tako i za njegov tim", rekao je Roger. 

Podsjetimo, Zverev je u prvom meču porazio Marina Čilića sa 2:1 u setovima, a u borbi za polufinale igrat će protiv Amerikanca Jacka Socka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi