Federer: I dalje sam u fazi povratka

Slijedi duel sa Nadalom

Federer: I dalje sam u fazi povratka

Roger Federer nakon velike borbe savladao je Stevea Johnsona (7:6, 7:6), te zakazao duel sa Rafaelom Nadalom u osmini finala Indian Wellsa.

Švajcarac i Španac do sada su 35 puta ukrštali rekete, a daleko uspješniji je Rafa sa 23 pobjede.

"Veoma sam uzbuđen. Kao što sam rekao na početku, to je ono zbog čega sam došao, da igram sa momcima kao što je Rafa. Sada to imam. Bolje je što sam uzbuđen. U suprotnom, došao sam iz pogrešnih razloga", izjavio je Fedex, koji je krajem januara savladao velikog rivala u finalu Melbournea i tako osvojio 18. Grand Slam titulu.

"Bilo je različitih uvertira pred te mečeve. Nekada je neko dolazio prilično umoran, neko u seriji od tri poraza... Mislim, Australija mi je malo pomogla, ali na kraju krajeva, ja sam i dalje u fazi povratka. Svaki dan gledam kao priliku da gradim nešto za nastavak sezone. Srećan sam što mi se energija vratila. U Dubaiju sam bio stvarno umoran. Definitivno ću imati šanse protiv Rafe", dodao je Švajcarac.

Meč između Federera i Nadala igra se noćas jedan sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti